Keuken

Ontdoe je van vlekken op de snijplank zonder al te veel scheikunde

Pin
Send
Share
Send
Send


Kunststof snijplanken zijn goed bewezen in de keuken. Maar hoe snel ze vlekken lijken, vooral als het bord wordt gebruikt voor het snijden van vlees of vis. Zelfs een lang verblijf in de vaatwasser bij de maximaal toegestane temperatuur garandeert niet dat de vlekken zullen verdwijnen. Dat is de reden waarom chloor wonder-bleachers steeds vaker verschijnen in de schappen met huishoudelijke chemicaliën. Of het nu gaat om het witmaken van een bord dat op dubieuze wijze in direct contact staat met producten, elke huisvrouw beslist onafhankelijk. Er is een uitweg. U kunt de snijplank desinfecteren en zelfs vlekken verwijderen met behulp van eenvoudige gereedschappen die in elk huis beschikbaar zijn.

Vlekken zonder problemen verwijderen

Verwijder vlekken op plastic snijplanken op twee manieren. Als u een van deze gebruikt, is waterstofperoxide vereist. Dat het een natuurlijk bleekmiddel is dat geen chloorverbindingen bevat.

Methode 1

We maken het plastic bord nat met 3% waterstofperoxide en laten het 3-4 uur werken, en bij voorkeur een nacht. Gedurende deze tijd zal de vlek veel lichter zijn. Daarna moet u het bord gewoon met het gebruikelijke servies wassen en laten drogen.

Methode 2

Kookpasta, waarvan de consistentie dicht bij de gel ligt. Het mag niet te veel verspreiden of te dik zijn.

De samenstelling van de pasta:

  • 3-4 Art. l. baking soda
  • 1 eetl. l. afwasmiddel voor gerechten
  • 1-2 eetl. l. 3% waterstofperoxide.

Breng de pasta enkele uren of 's nachts aan op het bord en was vervolgens af en laat het oppervlak drogen.

Desinfectie snijplank

Zelfs als het niet is gepland om vlekken te verwijderen, moet de desinfectie van het bord de norm worden, vooral na het snijden van rauw vlees of vis. Niets belet het plastic bord in de vaatwasser te laden samen met andere gerechten en stel de hoogst mogelijke temperatuur in.

In de afwezigheid van een vaatwasser kan anders doen. Was eerst het bord met gewone zeep, veeg het af met azijn, was het af, laat het drogen en bevochtig met waterstofperoxide.

Bekijk de video: Colgate En Vaseline Om Zich Te Ontdoen Van Donkere Vlekken Op De Huid (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send