Decoratie

Levende zeewierkroonluchter die de lucht reinigt

Pin
Send
Share
Send
Send


Een kroonluchter met zacht groen licht en begiftigd met het vermogen om de lucht te zuiveren, verscheen in het laboratorium van designingenieur en biotechnoloog Julian Melhiorri. Hij was de eerste die zich beriep op het idee om een ​​bionisch blad te synthetiseren.

Een nieuw stuk van de ontwerper is een "levende kroonluchter", genaamd "Uitademen" (Uitademen).

Het nabootsen van het natuurlijke proces van fotosynthese, "Uitademen" zuivert de atmosfeer van koolstofdioxide en vervuiling, en converteert ze in zuurstof en licht. Een ongewone kroonluchter werd gepresenteerd in het Victoria & Albert Museum (V & A Museum) op het Design Festival in Londen.

Elk van de 70 bladen van de lamp is gemaakt van glas gevuld met groene algen die koolstofdioxide absorberen. Kleurloze vloeistof filtert zonlicht, produceert een zachte straling.

Zeer vaak presenteren eco-ontwerpers hun werken in een laconieke stijl van techno. Bij het kiezen van de vorm van de lamp weigerde Melchiorri tot supermoderne oplossingen die lijken op de interieurdecoratie van ruimtestations. Hij wendde zich tot de klassieke combinatie van geometrische lijnen en plantvormen, bladeren en bloemen, die vol islamitische kunst zijn. Dit bevestigt eens te meer dat milieuvriendelijke concepten in staat zijn om aan de meest uiteenlopende smaken en stijlen te voldoen.

Een elegante kroonluchter bestaat uit modules die verschillende configuraties kunnen aannemen en zowel binnen als buiten de kamer even efficiënt kunnen functioneren. Het hangt allemaal af van waar de lucht het het meest nodig heeft.

Voor zijn prestaties ontving de ingenieur de Rising Talents-prijs tijdens de Design Week in Londen. Deze titel wordt toegekend aan jonge ontwerpers die gedurende de eerste 5 jaar na hun afstuderen indrukwekkende resultaten hebben behaald. En hoewel massaproductie van Vervaldatum nog steeds een kwestie van toekomst is, hoopt Melchiorri grote gebouwen te verrijken met technische bionica en schadelijke luchtverontreiniging te bestrijden.

Pin
Send
Share
Send
Send