Ontwerp en architectuur

Het tweede leven van een oude stoel

Pin
Send
Share
Send
Send


Auteur: workshopFUR 'BIJOU

De oude vervallen stoel die ik geërfd heb van mijn grootvader (van de auteur), die een muzikant en een componist was bij hen. Gorky.
Hij stierf toen ik nog heel jong was, en daarom herinner ik me niet veel over hem. In ons gezin werd zijn naam echter vaak en met respect uitgesproken. Misschien is dat de reden waarom die paar dingen en voorwerpen die achter hem bleven, door alle familieleden met speciale zorg en aandacht werden bewaakt. Zelfs ondanks het feit dat de voor de hand liggende voordelen en praktische toepassing van deze onderwerpen dat niet was.

Een onopvallende armoedige stoel, besmeurd met verf, soms doorgestoten, jarenlang stof verzamelend in een kast, van tijd tot tijd fungerend als een voorbeeld voor timmerwerk.

Maar nu, vele jaren later, kwam zijn "mooiste uur". Reflecties over het ornament ontstonden niet. Het was duidelijk dat het ornament zou moeten worden gewijd aan de nagedachtenis van zijn grootvader, wat betekent dat er muzieknoten op de plaats zullen komen.
1. Eerst moest de stoel worden gewassen en geschrobd. Goed drogen. Toen ging de huid in actie en was het onmogelijk om het handmatig aan te pakken. Gelukkig was er een slijpmachine en moest ik zelfs ermee zweten. Over de volledige reiniging van de stoel van het oude schilderwerk vertrok bijna de hele dag. Daarna heb ik de onregelmatigheden, gaten en gaten overal op het oppervlak geplakt. Het voorbereidende werk werd voltooid met ontvetting en priming.

2. De volgende dag was het tijd om te schilderen. Als de belangrijkste achtergrondkleur, werd besloten om een ​​lichte schaduw te nemen, omdat de stoel al naar de nieuwe "woonplaats" had gekeken. Het bevond zich in een slaapkamer met witte meubels versierd met roze zand textiel. Twee lagen verf bleken voldoende te zijn. De droogtijd was ongeveer 6 uur.

3. De volgende fase is de belangrijkste. Ik ben begonnen met het versieren van de stoel. Eerst verdeelde het oppervlak met behulp van een potlood en een liniaal het oppervlak in vlakke, maar niet gelijk (!), Vierkanten. Elk vierkant heeft zijn eigen ornament. Om het patroon zo soepel en nauwkeurig mogelijk uit het servet in het vierkant te kunnen knippen, plakte ik een plakband rond de omtrek van het vierkant. Dus, nadat het ornament is uitgedroogd, kan de afplakband gemakkelijk worden afgescheurd, waardoor zelfs randen aan de randen achterblijven die niet zijn gescheurd. Sommige vierkanten heb ik zojuist in roze geverfd, dicht in de schaduw naar het interieur van de slaapkamer.

4. Terwijl het ornament op de zitting droogde, werden de lamellen in dezelfde roze kleur geschilderd, waardoor de hoofdstructuur van de stoel werd verbonden.

5. Er werd besloten om de zijkant van de zitting en de achterkant van de stoel te versieren met hetzelfde ornament dat op de stoel van onze stoel aanwezig is. Het principe van het tekenen van de afbeelding was hetzelfde als in paragraaf 3, met behulp van plakband. Volledige droogtijd 3 uur.

6. Bij de voltooiing van het werk werd het gehele oppervlak van de stoel geschuurd met fijn "nul" schuurpapier en tweemaal bedekt met een laag vernis. De stoel is klaar!

Dit is hoe de oude nutteloze stoel veranderde in een nieuwe stoel met een eeuw van geschiedenis!

Bekijk de video: Geef je oude stoel een tweede leven (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send