Voor het huis en de huisjes

Recept voor Scandinavische verf van natuurlijke ingrediënten die jarenlang niet hoeven te worden bijgewerkt

Pin
Send
Share
Send
Send


Het bezitten van een privéwoning betekent dat je niet alleen het interne comfort moet handhaven, maar ook het uiterlijk van de gevels moet bewaken. Degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen, zoals hout, worden constant gedwongen om tijdig te schilderen. Velen zijn gewend aan constante uitgaven, maar het blijkt dat je kunt besparen zonder de kwaliteit aan te tasten. Bereid de verf zelf voor van natuurlijke ingrediënten!

Voor het project is nodig:

  • 720 gram bloem (je kunt de goedkoopste rogge, tweede graad) kopen;
  • 360 gram zout;
  • 9 liter schoon water;
  • 1.560 gram droog pigment op basis van kalk;
  • 1560 gram ferrosulfaat

Probeer de verhoudingen niet te veranderen - het is met deze verhouding dat de kleurstof het best wordt verkregen.

Kook de pasta in een emaille pot. Los al het meel op in zes liter koud water en voeg er 3 liter kokend water aan toe. Zeef het mengsel en zet dan het vuur op de kachel.

Voeg voorzichtig de rest van de ingrediënten toe en roer het product voortdurend. Verwijder de gerechten uit het vuur en sluit de oude pelsjas of jas - deze mag niet volledig afkoelen. U kunt de kleurstof in een waterbad bewaren.

Het is raadzaam om de compositie zo snel mogelijk te gebruiken. Maar als dit niet mogelijk is, giet het dan in plastic blikjes of flessen.

Natuurlijke remedie is alleen geschikt voor het schilderen van eerder onbehandeld hout. In tegenstelling tot op olie gebaseerde kleurstoffen, hoeft deze niet vaak te worden vernieuwd en kan het hout tientallen jaren worden beschermd.

Behandel het huis, schuren en hekken. Reparatie hoeft niet langer een fortuin te spenderen!

Pin
Send
Share
Send
Send