Breiwerk

Heel eenvoudig en mooi garen kleed zonder te breien

Pin
Send
Share
Send
Send


Een heel eenvoudige manier om een ​​zacht en mooi tapijt te maken zonder te breien, is het te weven op een frame met anjers. Het is niet moeilijk om het te maken: daarvoor heeft u een lijst nodig of slechts een vel spaanplaat / board waarin spijkers worden ingeperst, een vierkante of rechthoekige vorm, afhankelijk van de maat en vorm waarvoor u een vloerkleed nodig hebt. De weeftechniek zelf is vrij eenvoudig, zelfs een beginner kan het aan! Het gevolg is dat het werk erg mooi, compact en zacht door de mens gemaakt vloerkleed is.

U hebt dus een werkoppervlak (frame met spijkers) en tweekleurig garen nodig.

We maken een lus van garen, we binden het in een knoop. We strikken de lus op de eerste spijker verticaal, strekken het garen uit op de tegenovergestelde nagel, wikkelen, keren terug naar de eerste spijker. Herhaal 15-20 keer. Het blijkt zo'n uitgerekte dikke "string" te zijn.

Daarna wikkelen we het garen rond de naburige nagel, strekken het uit op de tegenovergestelde nagel en herhalen 15-20 keer. In totaal moeten we 8 van dergelijke rijen maken (visueel het frame horizontaal verdelen in 3 delen). Dan slaan we 8 nagels over, wikkelen we garen achter zich, gaan we naar de volgende nagel en herhalen we het werk tot het einde.

Het blijkt zo'n blanco te zijn. We knopen de rand van het garen en bevestigen het op een spijker, knip het af.

We nemen een garen van een andere kleur, maken een lus en weven precies dezelfde rijen in de ontbrekende nagels.

Draai nu om verticaal te weven. Er zijn al meer nagels, dus je kunt 4 rijen maken, je krijgt een rechthoekig kleed.

We richten ons nu op het verweven van rijen. We knijpen het garen aan één kant met een wasknijper en bevestigen een pen aan het andere uiteinde voor het gemak.

We weven er een in de onderste rijen garen. Maak de pin los, plaats het garen weer op de nagel.

Herhaal met alle rijen.

Het blijft alleen om de randen van het tapijt te naaien. Om dit te doen, rijgen we het garen in een naald, bevestigen het aan de rand van het tapijt met een knoop, naaien rijen samen (zie de video hieronder voor meer details).

Het kleed is klaar! Het blijft alleen om het te verwijderen van de spijkers en snijd de randen van het garen om borstels te maken.

Het werk is voorbij!

Lees meer over het maken van zo'n kleed in de onderstaande video:

Pin
Send
Share
Send
Send